Maak gebruik van verschillen

Vraag jij je weleens af waarom het ene team beter functioneert dan het andere? Wat doen teams waar alles soepel loopt anders dan teams waar steeds gedoe is? En wat maakt een team nu eigenlijk succesvol?

Het antwoord? Teams die botsen hebben vaak teveel mensen met de zelfde eigenschappen. Dus teveel mensen die beslissingen willen nemen of teveel mensen die een afwachtende houding aannemen.   Succesvolle teams daarintegen beschikken over mensen met uiteenlopende talenten en zijn in staat de verschillen te benutten. Om samen meer te bereiken is het dus van belang dat teamleden elkaars talenten en valkuilen kennen.  Maar hoe begin je?

Zelfkennis en inzicht in de ander maakt samenwerken makkelijker, daar geloven wij in. Daarom bieden wij verschillende profielen die jou en jouw team laten zien wat jullie allemaal in huis hebben. Het meest gebruikte en meest bekende profiel is het zogenaamde persoonlijke stijl (DISC) profiel.
Wij adviseren klanten meestal om te kiezen voor het zogenaamde motivatieprofiel waar het genoemde DISC profiel onderdeel van is. Door aan het DISC profiel het waarden en interesse profiel te koppelen, krijg je namelijk een nog completer beeld van jezelf en je team.

Voor ieder profiel geldt dat het geen test is. Het gaat namelijk om iemands persoonlijke kenmerken en dan bestaat er geen goed of fout.

De profielen zijn niet meer dan een krachtig hulpmiddel om jullie als team te laten ontdekken hoe jullie samen meer kunnen bereiken! Wij gebruiken de profielen daarom héél bewust in combinatie met teamcoaching. Onze ervaring is dat als we aan het werk gaan met de profielen er in  teams bijna vanzelf meer begrip en samenwerking ontstaat.

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier voor meer informatie op onze website of vraag een vrijblijvende offerte voor één van onze DISC teamdagen

Volgende
Volgende

In welke fase zit jouw team